Joe arbetar i en bokhandel i New York. Han blir sjukligt besatt av människor och i den här boken får vi ta del av hans stalking av  universitetsstudenten Beck. Hon använder både Facebook och Twitter, så han kan ta reda på mycket om henne bara genom att gå igenom de kontona. Han är övertygad om att hon är lika förälskad i honom som han i henne, hon behöver bara lite hjälp på traven.

Boken är skriven i du-form, vilket förstås är väldigt ovanligt, men det passar bra eftersom Joe hela tiden utgår ifrån Beck som är ”du” för honom och har allt fokus inställt på henne. Det går fort att komma in i hans huvud och tankar på det sättet. Och det gör den extra creepy för det är inte kul att vara så nära en sådan läskig människa som Joe.

Jag gillar att boken aldrig blir långtråkig, det är hela tiden fart och tempo och man vill hela tiden veta vad som ska hända. Joe känns trovärdig trots sin galenhet. Det som drar ner läsupplevelsen för mig är att det är så mycket sex, kåthet och kroppsvätskor på nästan varenda sida. Att det finns med känns nödvändigt, men hälften hade varit nog. Eller så är det bara jag som är pryd. Den är skriven med mycket humor och en hel del av bifigurerna är roliga sidekicks och väl beskrivna.

Det finns en del två såg jag på Goodreads. Den kommer jag definitivt att läsa.

Betyg: 4/5
Författare: Caroline Kepnes
Bonnierförlagen, 2015. E-bok.
Originaltitel: You
Sidor: 359
Serie: 1/2

Kaosutmaning nr 6: En bok från Amerika
Boken går att beställa hos Adlibris.