Härliga söndag. En lång, lång frukost unnar jag mig i lugn och ro. Maken spelar tennis, den äldsta sonen sover, näst äldsta spelar badminton och de små roar sig med lego och i-paden. Hittills förlöper dagen som tänkt. Lite senare blir det skjuts till kalas och vårstädning här hemma. Och ikväll ska jag och och en kompis på bio och se Jackie.

Just nu läser jag Miniatyrmakaren av Jessie Burton. En riktigt mysig söndagsläsning. Här kommer en smakbit:

”Någon har kikat in i Nellas liv och rubbat hennes cirklar. Om de här föremålen inte har skickats till henne av misstag, då är vaggan ett hån mot hennes ofullbordade äktenskap, mot det som nu börjar kännas som ett evigt liv som oskuld. Vad för slags människa skulle våga vara så gemen? Hundarna – så unika; stolarna – så exakta; vaggan – så insinuerande. Det är som om miniatyrmakaren äger en egen och total insikt.”

6473057481_ce462009e6_o

Den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten håller i den här läsutmaningen varje söndag. Här kan man få andras smakbitar.

Trevlig söndag!
/Malou

Annonser

20 reaktioner på ”En smakebit på søndag

 1. Jag har varit nyfiken på denna ända sedan den släpptes och ett par gånger har det varit nära att jag lånat/köpt den, men jag har alltid ändrat mig i sista stund.

  Gilla

 2. Jag har inte läst den här ännu, en gång hade jag t.o.m lånat hem den från biblioteket, men sist och slutligen blev den inte läst då. Men jag tycker å andra sidan det borde vara en bok jag skulle gilla.

  Gilla

 3. Denne har jeg i bokhylla, men jeg har ikke fått lest den enda.
  Jeg måtte se på Verdensutfordringen din. Det var en veldig god ide å lese fra alle verdensdeler. Jeg har prøvd meg på endel utfordringer, men jeg er ikke flink til å fullføre dem. Dette året går jeg på skole, så da blir det ikke noe. Men jeg tenkte at fra høsten av må jeg utfordre meg selv på noe 🙂 Ha en riktig fin søndag!

  Gilla

 4. Hört gott om denna, lånade hem den vid ett tillfälle men det kom en massa andra böcker och trängde sig före så den blev inte läst…. Tack för smakbiten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s