Den här boken handlar om hemligheter och vad hemligheter gör med dem som bär på dem. Den handlar också om maktspel och kränkningar. Både mellan barn och vuxna. Moriarty bygger som vanligt upp intrigen på så sätt att vi från början vet att något har hänt men inte exakt vad och inte heller vem som är offer eller förövare. Det här känns igen inte minst från hennes senaste bok Truly Madly Guilty.

Det är en bladvändare. Inte så mycket för att jag så gärna vill veta vad som hänt, utan för att jag blir förtjust i karaktärerna. Ensamstående mamman Jane och hennes son Ziggy som precis har flyttat till det lilla samhället vid kusten.  Den lite smågalna och hypersociala Madeline som sätter lojalitet gentemot sina vänner framför det mesta. Den gåtfulla skönheten Celeste med sin stenrike man och deras tvillingpojkar. Deras gemensamma nämnare är skolan där barnen går i kindergarten. Det är också på skolan det intrigeras, både bland barn och vuxna.

Moriarity skriver lättsamt utan att förminska de tunga ämnen hon berör. Hon har ett fint flyt i språket och en bra dialog som aldrig känns konstlad. Jag är ett stort fan och vill läsa alla hennes böcker. Hittills har jag läst Öppnas i händelse av din död (The Husband’s Secret), Truly Madly Guilty och den här.

Betyg: 4/5
Författare: Liane Moriarty
Penguin Books, 2015. Pocket.
Sidor: 465

Utmaning: Australian Women Writers Challenge bok nr 3

Bild från Adlibris där boken går att beställa på engelska och svenska.

7 reaktioner på ”Big Little Lies – Liane Moriarty

      1. Vackra miljöer också, även om jag gärna hade sett att den utspelade sig i Australien och inte USA.

        Gilla

Kommentarer är nu stängda.