Fortfarande omskakad över det fruktansvärda som inledde den här helgen. Många tankar. Rädsla, sorg och oro. Men också tagen över stämningen bland stockholmarna där vi vandrade i stora horder ut från staden för att ta oss hem i fredags när inga tåg gick. Alla var uppmärksamma och såg varandra istället för de vanliga tomma blickarna man möts av på tunnelbanan där ingen låtsas om någon annans existens.

Jag har inte riktigt haft ro att läsa. Ett par sidor i taget bara. Kanske bidrar det till att jag inte har kommit in i den här boken som jag bjuder på en smakbit ur. Jag upplever den styltig. Men som sagt. Det är en spänningsroman och första delen i en serie om rangern Anna Pigeon. I den här boken jobbar hon i en nationalpark i Texas. Boken heter Pumaspår och är skriven av Nevada Barr.  Det är Flukten fra virkeligheten som håller i den här utmaningen och fler smakbitar hittas här.

6473057481_ce462009e6_o

”Det här var en sträcka som Anna egentligen ogärna vandrade, även om dess karga skönhet lockade henne tillbaka gång på gång. Hon fick en klump i magen av de branta höga bergssidorna som sträckte sig ända ner till jättegrytornas polerade väggar. Längre ner skulle de vita skålarna vara fyllda med kristallklart vatten och pilande gula solabborrar: liv. Men här uppe hade vattendraget övergett canyonen för en värld under jord och endast lämnat dessa märkligt skulpterade dödsfällor. Anna hyste inga falska förhoppningar om att hennes radiosignal skulle nå upp över klippor och berg om hon skulle förlora fotfästet och behövde kalla på hjälp.”

Hoppas ni får en bra vecka!

/Malou

Annonser

14 reaktioner på ”En smakebit på søndag

  1. Haha! Tycker omslaget är helt ok faktiskt. Är också tveksam men får väl se när jag kommit längre i den. På baksidan står att den rekommenderats som morsdagsdeckare i DN 2015. Om det nu är bra eller dåligt…?!

   Liked by 1 person

   1. Ja, men rekommenderas den som morsdagsdeckare så kanske det i alla fall inte är något större frossande i blodiga våldsskildringar. Ska bli kul att läsa vad du tycker när du läst färdigt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s