En snöig söndag idag. Inte trodde jag att jag skulle gå i knarrande snö något mer i år. Men så blev det. Lite mysigt ändå med ved i spisen, te och påskliljor på bordet. Nu läser jag Jag lät dig gå av Clare Mackintosh (länk till förlagets hemsida). Jag är så glad att jag valt att läsa den. Den är så spännande.

I Flukten fra verkligheten bjuder olika bokbloggare på smakbitar under hela söndagen. Ett utdrag ur den bok man läser utan spoilers bjuds på här.

Här kommer min smakbit:

”När jag sträcker mig för att flytta en träbit kommer Beau rusande från vattnet och skäller upphetsat.
”Lugn!” ropar jag. Jag lägger en beskyddande arm över kameran som hänger runt halsen ifall han tänker börja hoppa. Men hunden ignorerar mig, han springer förbi i full fart och sprätter en kaskad av våt sand efter sig när han fortsätter mot andra sidan stranden och cirklar runt en man som kommer gående i sanden. Först tror jag att det är mannen med hunden som jag har stött på förut, men när han sticker händerna i fickorna på sin oljerock är rörelsen så bekant att jag håller andan. Hur är det möjligt? Jag känner ingen här utom Bethan och Iestyn. Ändå är den här mannen på väg rakt emot mig, han är knappt hundra meter bort. Jag kan se hans ansikte. Jag känner igen honom, ändå känner jag honom inte. Min oförmåga att placera honom får mig att känna mig rädd och sårbar. Jag känner paniken komma krypande, strupen drar ihop sig när jag försöker ropa på Beau.”

jag-lc3a4t-dig-gc3a5-180x286

Annonser

19 reaktioner på ”En smakebit på søndag – Jag lät dig gå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s