Den är så bra! Jag bara älskade den här boken. Den fick inte ta slut, jag läste med många pauser för att det inte skulle gå för fort. Inte ofta ger jag böcker femmor, men det här är en femma. Den är det för att språket är perfekt för sin genre spänningsroman. Tempot är perfekt för genren. Den höll mig fångad från första meningen till sista. Karaktärerna har djup och jag lär känna dem nästan omedelbart. Kanske för att de till viss del är väldigt typiska med en medelålders kriminalare som är lagom butter, ägnar för lite tid åt familjen och förstås är väldigt skicklig i sitt yrke. Hans partner givetvis en yngre kvinnlig kollega på frammarsch, tuff, attraktiv och vet hur hon ska ta honom. Men jag gillar dem ändå. Mycket. Miljöbeskrivningarna är stämningsfulla. Dialogen är bra och känns naturlig. Intrigen är sannolik och uppbyggt på ett fantatiskt sätt. Som om inte det vore nog har den dessutom en ordentlig twist. Och romantik. Den har lagom mycket svärta för att inte bli en mysdeckare, men är inte för brutal för min smak. Den är helt enkelt en perfekt packeterad spänningsroman. Med twist och romantik. Sa jag det?

Boken inleds med att en liten pojke blir överkörd. Det är en smitningsolycka. Jenna Grey chockas svårt och står inte ut med att stanna kvar i sin hemstad utan söker sig bort från storstan för att börja om på nytt. Hennes förflutna lämnar henne dock inte ifred. Kriminalpolis Ray Stevens och hans kollega Kate (har hon inget efternamn, bläddrar febrilt genom de första kapitlen utan att hitta något) får i uppdrag att reda upp fallet med smitningen.

Hur ska jag kunna toppa den här boken i år? Jag har inte gett någon femma på Goodreads sedan Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande. Och hur ska författaren kunna toppa den här debuten? Hennes nästa bok finns redan att köpa på originalspråk. I see you. Vet inte om jag ska vänta tills den kommer på svenska bara för att få suga lite på det.

Betyg: 5/5
Författare: Clare Mackintosh
Originialtitel: I let you go
Lind & Co, 2015.
Sidor: 421

Bild från förlagets hemsida.
Boken går att köpa hos Adlibris.

11 reaktioner på ”Jag lät dig gå – Clare Mackintosh

  1. Ha ha, visst är det härligt när en bok drabbar en så där 🙂 Jag gillade den också, men inte riktigt fullpoängsmycket 😉

    Har förresten för mig att Kate hette Evans i efternamn…

    Gilla

  2. Ja, visst är det. Har svårt att komma in i något annat nu. Började på Sanning av Temple men oj vad svår och seg i starten. Hittade din recension av den och när jag läste att du hade samma känsla la jag ner den. Det kändes skönt, har annars svårt att inte läsa klart böcker.

    Gilla

Kommentarer är nu stängda.