Just nu läser jag Fjärran stränder av Kristin Hannah. Jag har inte läst något av henne förut. Just den här boken gavs ut 2002. På baksidan står att det ska vara en roman om det moderna äktenskapets svårigheter och om styrkan att förändra och modet att förlåta. Jag valde den för att jag såg att den utspelar sig till viss del i Washington och Oregon och jag gillar dessa regngrå stater vid Stilla havskusten.

Det är Flukten fra verkligheten som håller i söndagens smakbitar och de hittas här.

Här är ett utdrag från s 25.

”Hon såg på honom, kände sig hjälplös och bortkommen. Han befann sig på mindre än armlängds avstånd, men det skulle lika väl ha kunnat vara miltals. Tjugofyra års äktenskap och här stod de. Båda osäkra; ingen av dem kapabel att erbjuda den andra en stödjande hand. I en krissituation blev de främlingar för varandra. Hon visste inte vad hon mer skulle kunna säga, eller ens om hon borde yttra sig över huvud taget. Till slut valde hon den trygga vägen, och ändå var det som om hennes benstomme höll på att knäckas när hon talade.
‘Här. Ta ett glas vin.”

6473057481_ce462009e6_o

16 reaktioner på ”En smakebit på søndag

  1. Tack för smakbiten! Inte läst något av Kristin Hannah. Visst kan det vara så att det är platsen för var historien utspelar sig som främst lockar ibland. 🙂

    Gilla

  2. Jag har bara läst en bok av Kristin Hannah och just nu nöjer jag mig med det 🙂 Men Washington och Oregon lockar även mig.

    Gilla

Kommentarer är nu stängda.