En sådan fin söndag det är idag. Och Valborgsmässoafton till på köpet. Bubbel ligger på kylning och snart går vi iväg på middag. Fattas bara nya sandaler, minsann! Först en liten smakbit som Flukten fra virkeligheten håller i varje söndag. Fler smakbitar hittas här.

Jag lyssnar just nu på Den hemliga kvinnan av Anna Ekberg. Det är en dansk spänningsroman som verkligen håller mig på nålar en bra bit in i boken. Smakbiten kommer från första kapitlet:

”Den äldre polisen tvekar. Bestämmer sig sedan och tar fram sina läsglasögon ur kavajfickan. Han gör det utan engagemang. Han läser orden sakta, mekaniskt, som om det var bruksanvisningen till en ny spis.
-Helene Söderberg. Du anklagas enligt paragraf 237 för överlagt mord på Louise Andersen.
Helene tittar upp, ser honom i ögonen. Var det allt? Det låter nästan som ingenting. Överlagt mord. Paragraf 237. Louise Andersen. De andra poliserna runt henne, de vid skrivbordet och de två korthåriga kvinnliga poliserna vid kaffemaskinen, försöker låtsas som de inte lyssnar. Men det är alldeles tyst på polisstationen. Alla lyssnar.”

Den här berättelsen rivstartar verkligen.

Trevlig Valborg!
/Malou

6473057481_ce462009e6_o

 

14 reaktioner på ”Smakbit – Den hemliga kvinnan

  1. För oss blir det ingen brasa i kväll men jag kan inte heller låta bli att tänka på Madicken i dag. Med Vårvindar friska och bilder på brasor är det svårt att låta bli!

    Gilla

Kommentarer är nu stängda.