Den här boken hittade jag i min mammas bokhylla och när jag såg att den utspelar sig i staterna Oregon och Washington blev jag intresserad. Det är en sådan vacker natur där. De höga bergen klädda med cederträd där man kan åka skidor långt in i juni. De svarta klipporna längst kusten med milslånga sandstränder. Kontrasterna mellan regnskogarna i väster och torrmarkerna öster om Kaskaderna med sina äppelodlingar. Just nu en färgprakt utan dess like med fält efter fält av narcisser och tulpaner.

12764812_10153449750170662_5590025284290518267_o

I den här boken bor Elisabeth och Jack Shore som har varit gifta i 27 år vid kusten i Oregon. På Stormwatch Lane. Vilken underbar adress. De har i alla fall förlorat gnistan till varandra och Elisabeth som levt för de två nu vuxna döttrarna och för att hålla ihop familjen befinner sig plötsligt i ett vägskäl i livet. Ska hon återigen följa sin man och leva efter hans beslut eller ska hon för en gångs skull börja tänka på sig själv och vad hon vill ha ut av livet? En ganska klassisk relationsroman med stereotypa könsroller. Hon väljer mellan familjen och att förverkliga sig själv. Han velar mellan familjen eller ett liv med drömjobb och unga vackra kvinnor.

Hur som helst är det ganska trevlig läsning. Lite rörd blev jag någon gång och slutet var oklart in i det längsta. Boken gavs ut 2002. De använder fasta telefoner, men det reagerade jag egentligen inte på. Inga sms eller internet överhuvudtaget. Ganska skönt. Det är möjligt att jag kommer läsa mer av Kristin Hannah nu när jag vet att hon bor i Pacific Northwest och fler av hennes böcker lär väl utspela sig där.

Betyg: 4-/5
Originaltitel: Distant Shores
Albert Bonniers förlag, 2002.
Pocket. 331 sidor.

 

Annonser

5 reaktioner på ”Fjärran stränder – Kristin Hannah

    1. Jag skickar den till dig! Bästa jag vet att bli av med böcker när jag läst dem, kommer bara samla damm i vår bokhylla annars tills jag kommer mig för att åka till läkarmissionen.

      Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s