Det här är andra delen i trilogin om den pensionerade kommisarien Bill Hodges. Jag kände bara till King som skräckförfattare och med övernaturliga inslag. Den här innehåller inget övernaturligt och inte mer skräck än i andra deckare. Den är riktigt spännande.

Tonåriga Pete hittar anteckningsböcker som tillhört en mördad författare. I dessa finns bl.a. två outgivna romaner. Det här är Petes absoluta favoritförfattare och han inser snabbt värdet av det han hittat. Men det finns fler som är besatta av författaren och som får nys om vilken skatt Pete har in sin ägo.

Boken är fristånde, men flera personer återkommer i den här boken. De behöver inte läsas i ordning, men det är nog ändå att föredra.

Egentligen har jag inte läst särskilt mycket av Stephen King. Redan efter ett par rader känner jag dock igen hans språk och egna sätt att skriva på. Jag tycker verkligen om hur han skriver, hur berättelsen är uppbyggd och flödar genom boken. Det finns inga tråkiga eller onödiga passager. Och det är klart, han är ju verkligen proffs med en sådan otrolig produktion av böcker. Det är ju lätt att tro att han skriver på slentrian eller bara upprepar sig, men med den här boken och Mr Mercedes (del ett i serien) känns det verkligen som att han är på topp. Ser fram emot sista delen, Sista vakten.

Betyg: 4+/5
Originaltitel: Finders Keepers
Månpocket, 2016
398 s
Del 2/3 i trilogin om Bill Hodges

Boken går att beställa på Adlibris.

3 reaktioner på ”Den som finner – Stephen King

Kommentarer är nu stängda.