Är temat i Johannas topplista den här veckan. Böcker som kryper under skinnet. Nästan alla böcker jag läst de senaste månaderna hör till den genren. Eller i alla fall utger sig för, även om de inte alltid är så fasansfullt spännande direkt. Här kommer en lista på de mest nervkittlande av de jag läst sedan juli:

  1. Den här författaren har verkligen sinne för det mörka i människans natur och hon porträtterar det så bra. Gillian Flynn är mästerlig i Vassa föremål. Den är så spännande och har en ordentlig tvist.
  2. Det perfekta paret som har allt. Eller? En tvättäkta domestic thriller av B.A. Paris. Hennes debut Behind Closed Doors. Finns också på svenska.
  3. Lie finns med i var och varannan titel numera. Sometimes I Lie heter verkligen så av en anledning. I titeln ligger hela sanningen kan man säga. Alice Feeney har skrivit den mycket läsvärda pulshöjande boken.
  4. Into the Water av Paula Hawkins. Hon är en skicklig författare och bygger upp en otroligt tät stämning i den här boken. Kanske inte så mycket rysande spänning, men väl en bladvändare.
  5. En bok som väl inte utger sig för att vara en psykologisk thriller, men är nog så spännande och kröp under flera av mina hudlager är Emma Donoghues The Wonder. Kommer nog bli en av årets bästa böcker för min del.

Som bonus kommer fem psykologiska thrillers som jag längtar efter att läsa:

  1. Thirst av Benjamin Warner. ”When all the water disappears, thirst won’t be the only killer…”
  2. Force of Nature av Jane Harper. Förstås uppföljaren till Hetta.
  3. What Was Mine av Helen Klein Ross. En kvinna som kidnappar ett barn i ett köpcentrum och kommer undan med det i 21 år.
  4. Let Me Lie nästa bok av Clare Mackintosh.
  5. Six Stories av Matt Wesolowski. För den som gillar podcasts som Serial. Är uppbyggd på samma sätt. Låter som jag kommer älska den.

13 reaktioner på ”Psykologiska thrillers just nu

Kommentarer är nu stängda.