Jag tror att den här boken poppade upp i Goodreads flöde. Trending this week in thriller, eller hur det brukar stå. Jag blev nyfiken när jag läste att den handlar om ett svartsjukedrama som spårar ur. Det börjar med att en kvinna frågar sin man vilken annan kvinna han skulle vara intresserad av om han inte var gift med henne. Mannen svarar att det skulle vara hennes bästa väninna. Varpå kvinnan blir besatt av tanken att hennes man är intresserad av hennes bästis.

Svartsjuka är en sådan otrolig mörk kraft och gör sig utmärkt som bränsle till en thriller. I boken är det fyra berättarröster. Kvinnan, mannen och kvinnans bästa väninna och hennes make. De berättar alla i jagform och ofta i kombination med duform. ”I always think about you. I know I should finish it with …, that what I’m doing is wrong.” Det gör att texten blir ganska intensiv och närgången på något sätt. Jag gillar det för det håller mig på nålar och bidrar till spänningen.

Boken är drygt 400 sidor, men går snabbt att läsa. Kapitlen är korta, ibland så korta som endast några rader. Det går lätt att komma upp i fart. Historien känns trovärdig, karaktäerna och deras motiv är nog också ganska trovärdiga. Slutet är kanske lite väl tillskruvat.

Jag gillar boken. Den fick 3/5 på goodreads. Men jag undrar om den inte är värd närmare en fyra ändå. Det får bli 4-/5. Den är lättläst för att vara på engelska.

Amanda Robson debuterar med den här romanen. Hon har arbetat med medicinsk forskning inom bland annat toxikologi. Det märks.

Betyg: 4-/5
HarperCollins UK, 2017.
Paperback.
454 sidor.

Boken går att beställa på Adlibris

 

3 reaktioner på ”Obsession – Amanda Robson

Kommentarer är nu stängda.