Jag blir alltid nyfiken när jag hittar en för mig ny deckarserie. Louise Pennys serie med kommissarie Gamach har jag hört gott om från flera ställen. Bland annat från Anne Bogel på min favoritpodd What Should I Read Next. Hon menar att serien börjar okej, att den blir riktigt bra från bok tre och att nummer åtta är hennes favorit. Vidare tycker hon att den står sig väl även nu när bok tolv eller tretton precis har kommit. Det låter ju lovande.

Boken utspelar sig i den lilla staden Three Pines som ligger nära den amerikanska gränsen. Staden är så liten och okänd att Gamache inte ens hittar den på kartan första gången han ska ta sig dit. Han blir mycket förtjust i både staden och dess invånare. Gamache tycks vara en mycket vänlig och human polis som löser mycket genom att iaktta och interagera med de misstänkta. Han bor på stadshotellet, äter på stadens restaurang, sitter på torgets parkbänk och småpratar etc. Stadens invånare är ganska egna och jag misstänker att flera av dem kommer återkomma i serien. Jag ser pittoreska Stars Hollow (Gilmore Girls) framför mig.

Jag gillar boken. Den är mysig. Inte särkskilt spännande egentligen. Det är Morden i Midsommer fast i Kanada. Klart läsvärd och särskilt om serien blir bättre och bättre.

Betyg: 3/5
Sphere, 2011.
377 sidor. Paperback.
Del 1 i serien om Gamache.
På svenska: Mörkt motiv

Bild lånad från Goodreads

Går att beställa från Adlibris på engelska och på svenska.

2 reaktioner på ”Still Life – Louise Penny

Kommentarer är nu stängda.