En åttaårig flicka är försvunnen. Vi får följa journalisten Ellen Tamm som bevakar fallet och drar likheter med den på riktigt försvunna brittiska Madelaine där föräldrarna i media har utpekats som mördarna. Ellen Tamm har också en hel del privata problem som vi får ta del av.

Alltid kul med en ny (för mig) svensk deckarförfattare. Den här är inte jättespännande, men helt klart underhållande. Det finns andra liknande svenska deckarstjärnor och det här är inte den bästa eller mest originella, men den har ändå någonting som får mig att vilja fortsätta lyssna. Perfekt att lyssna på under samtidig städning, bakning etc.

På minussidan känns personerna kanske lite för genomskinliga och problemen kanske lite enkla. T.ex SPOILER ALERT så har Ellen och hennes mamma haft svårt att prata med varandra och förstå varandra ända sedan Ellen var 8 år. Det tar bara ett samtal mellan mor och dotter och så visar det sig att allt bara har varit ett missförstånd. Eller när Ellens chef gör närmanden mot henne och hon är förälskad i honom men de lyckas missförstå varandra och han springer därifrån med frasen ”det skulle aldrig fungera mellan oss” samtidigt som hon säger ”du bara leker med mig” och det är uppenbart för alla att de båda vill ha varandra men lyckas missförstå. Suck.

Något som jag har mycket svårt för förekommer också i den här boken. Nämligen när författaren låter förövaren tala ut under upplösningen hur och varför de gjort som de gjort. Känns bara töntigt och helt orealistiskt.

Ja, med så många böcker som finns att läsa känns det just nu lite tveksamt att jag skulle läsa fortsättningen på den här serien. Men man vet aldrig. Det är ju något speciellt med serier ändå.

Betyg: 3/5
Lind & Co. 2015
Ljudbok. 7 h 55.
Uppläsare: Callin Öhrwall Delmar
Del 1 i serien om Ellen Tamm.

Bild lånad från Adlibris

En reaktion på ”Lycke – Mikaela Bley

Kommentarer är nu stängda.