Här kommer en lite sen recension av boken som jag läste i början av november. Tidigare hade jag läst Vätten av samma författare som jag tyckte var riktigt spännande.

Vid finska gränsen under första världskriget befinner sig en liten grupp utvalda soldater. De har ett uppdrag. Ganska snart börjar det gå upp för dem att allt inte står rätt till. Något lurar ute i skogarna. Iskylan, skräcken och vanmakten kryper sig på. Här kan ingen överleva på egen hand. Men vem i gruppen går att lita på?

Jag blev helt fast redan i prologen. Det är riktigt spännande och ruskigt. Flera vändningar som gör att boken hela tiden tar ny fart åt ett oväntat håll. Det är välskrivet och dialogen är anpassad efter tidsperioden utan att kännas omodern så att det blir stappigt bland den övriga texten, om ni förstår hur jag menar. Jag känner med soldaterna, hejar på somliga, önskar somliga åt humhum och vill vara med och fatta beslut åt dem. Stämningen med kylan, utsattheten och det okända i mörkret är så tät och håller sitt grepp om mig fram till sista sidan. Jag kan iskallt rekommendera den här boken.

Betyg: 4/5
Lind & Co. 2017.
303 sidor. Inbunden.

Bild lånad från Adlibris där boken går att köpa.

Annonser

En reaktion på ”De förjagade – Mikael Strömberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s