3 x 3 under 2018 är en så rolig och inspirerande utmaning som Ugglan & Boken kommit på. Där finns också övriga deltagar, gå in och se vilka kategorier de valt, mycket spännande! Jag tycker mycket om att fundera ut kategorierna. I år ska jag göra det lättare för mig eftersom jag misslyckades att läsa alla böcker förra året. Jag kommer istället välja böcker så att de passar övriga utmaningar som tex Hyllvärmare.

Det här blir mina kategorier:

3 x Doktorer:
Babels hus – P.C. Jersild
Cutting for Stone – Abraham Verghese
Doktor Glas – Hjalmar Söderberg

Den här kategorin har ju en tydlig gemensam nämnare även om de lever i mycket skilda världar. Kommer bli intressant att jämföra. (Andra titlar som hade passat in och som jag också tänkt läsa är Anne-Marie Schjetleins Döden kvittar det likaWhen Breath Becomes Air av Paul Kalanithi samt den humoristiska This is Going to Hurt av Adam Kay och inte att glömma Jag vet allt det här av svenska läkarstudenten Annika Palldanius).

3 x Snö och is:
Istvillingar – S.K. Tremayne
Dark Pines – Will Dean
Girl in Snow – Danya Kukafka

Här är kategorin lite mer krystad kan tyckas. Böcker som passar bra att läsas just nu eller får vänta till december. Dark Pines är något så spännande som en deckare skriven av en engelsman numera bosatt i norra Sverige.

3 x Liane Moriarty:
Tre önskningar – Liane Moriarty
The Last Anniversary – Colleen McCullough
What Alice Forgot – Liane Moriarty

Jag har hittills läst Öppnas i händelse av din död, Truly Madly Guilty och Big Little Lies. Jag tyckte verkligen om alla tre och egentligen vill jag läsa dem på engelska. Nu råkar jag ha Tre önskningar hemma så det får bli den ändå. Nu blir det de tre först utgivna  i kronologisk ordning och jag kommer bara ha The Hypnotist’s Love Story kvar sedan. Hoppas hon kommer med något nytt i år!

 

2 reaktioner på ”Flera utmaningar – 3 x 3 under 2018

Kommentarer är nu stängda.