Inleder det nya året med att lyssna på en svensk feelgood. De senaste åren har jag knappt läst eller lyssnat på någon feelgood. När Marian Keyes böcker kom för massor av år sedan plöjde jag dem och gillade verkligen genren. Numera är jag lite skeptisk måste jag säga. Det är så lätt att det blir töntigt och orealistiskt. Dialogen kan så lätt bli banal. Det var just dialogen som gjorde Keyes böcker så väldigt bra. Hon hade så mycket humor i dialogen, den var så träffsäker.

Den här boken handlar om Amanda som är gift med framgångsrike Erik. De har det gott ställt, bor i villa i Bromma, umgås på parmiddagar och har tonårsdöttrar. Amanda börjar dock längta efter något annat, mer frihet. Hon börjar leva ett dubbelliv och med det följer förstås komplikationer och förvecklingar.

Jag gillar boken. Den är lättsam och när jag väl kommit in i den vill jag också veta hur det ska sluta. Lite problem har jag med dialogen som ibland kan kännas töntig, men på det hela taget är det en okej och trevlig bok. Jag har också kommit fram till att det passar nog bättre att lyssna på feelgood än deckare. Här behöver man liksom inte följa med i handlingen på samma sätt vilket är en fördel.

Det här är författarens debut och jag har redan lagt hennes övriga titlar i min bokhylla på Storytel.

Betyg: 3/5
Storyside, 2014.
13 h 1 min.
Uppläsare: Maria Lyckow.

Bild lånad från Adlibris där boken går att beställa.