En deckare i sjukhusmiljö av Anne-Marie Schjetlein. Jag har inte läst några böcker som utspelar sig på sjukhus på väldigt länge. Jag minns att jag fascinerades av sådana när jag var yngre och förstår nu att det måste ha varit när jag pluggade, eller kanske till och med innan jag började plugga. Då jag romantiserade och drömde om att få jobba på sjukhus. Idag när det är min vardag och mitt jobb kan jag lätt erkänna att det där romantiska skimret har gått upp i rök. Det är inte så spännande längre utan jag blir mest trött. Men boken är ju inte bara sjukhus. Det handlar minst lika mycket om personerna när de är hemma och privata. Den delen gillar jag mer. Även om jag fick snabbspola vissa delar som handlar om barn som missköts av alkoholiserad mor.

I korthet handlar det om supersnygge kirurgen Andreas som har en supersnygg fru och de bor i en enorm villa med havsutsikt. De kan inte längre prata med varandra, eller har kanske aldrig det. Han blir förförd av ung, snygg sjuksköterska som förstår honom så väl. Hans unga älskarinna kommer in som traumalarm efter bilolycka samtidigt som frun försöker ta livet av sig.

Jag tycker om drivet i berättelsen. Det är lättlyssnat och inte tillkrånglat. Språket är ganska lagom beskrivande utan att bli för mycket. Själva mordhistorien minns jag knappt, så här tre veckor efteråt, men så är det ofta med deckare. Jag minns dock att jag tyckte att slutet var lite fånigt och inte särskilt trovärdigt.

Nja, jag kommer nog inte läsa någon mer bok i serien. Den påminner ganska mycket om Moströms sjukhusdeckare. Jag har bara läst den första i serien om Natalie någonting och inte heller den serien lockade mig att fortsätta läsa. Det hade behövts något mer originellt.

Betyg: 3-/5
Ljudbok. Uppläsare: Mats Eklund.
2015
Del 1/3