Den här tyckte jag mycket om. Både mysig med lite kärlek och samtidigt riktigt spännande. Jag kunde dra flera paralleller till Den hemliga kvinnan som också är riktigt spännande och där en av huvudpersonerna har drabbats av minnesförlust. Den boken är inte lika romantisk dock. Två historier berättas omväxlande, båda i nutid, och de knyts snyggt ihop.

En kvinna ser en man sittandes på stranden. Han sitter länge stilla på samma plats, trots att det är kallt och blåsigt. Hon går till slut fram till honom för att höra hur det är med honom och då visar det sig att han inte vet var han är eller var han är påväg. Han vet inte ens vad han heter. Hon erbjuder honom mat och rum, men är samtidigt orolig,  han kan ju vara våldtäktsman eller mördare eller vad som helst.

Samtidigt i London väntar en ung, nygift fru på att hennes man ska komma hem från arbetet. Timmarna går, men han dyker inte upp. Hon ringer polisen som är ointresserade, han har säkert bara fått annat för sig än att komma hem. Timmarna blir till dagar och hon blir allt mer desperat och börjar en egen undersökning för att ta reda på vad som kan ha hänt honom.

I love it! Jag har läst en bok tidigare av Lisa Jewell och det kommer definitivt bli fler. Jag gillar genren med spänning och lite feelgood. Så tyckte jag också att Clare Mackintosh första bok var.

Betyg: 4+/5
Originaltitel: I Found You
2017
Ljudbok. Uppläsare: Maria Lyckow.
9 h 20 min.

Bild lånad från Adlibris där boken går att köpa.