Jag trodde verkligen att Lisa Gardner är polis eller på något sätt verksam inom rättsväsendet. Eller var, innan hon började skriva böcker. När jag googlade visade det sig att hon jobbat i restaurangbranschen innan hon blev författare och att polisutredningar och brottsmål är hennes stora intresse. Hon skriver väldigt trovärdigt om poliserna och utredningen av brottsfallet i den här boken.

Handlingen utspelar sig i Boston där vi får följa polisen Bobby Dodge som arbetar inom insatsstyrkan. När boken tar sin början har en man barrikaderat sig i sitt hus och har tagit sin fru som gisslan. Bobby är först på plats och tar sig in i byggnaden mittemot varifrån han kan se mannen som riktar en pistol mot sin hustrus huvud. Bobby skjuter mannen till döds och större delen av boken handlar sedan om hur Bobby hanterar den kris han hamnar i efter händelsen. Det hela kompliceras av att det finns skilda åsikter om Bobby gjorde rätt eller inte. Den skjutna mannens far är en känd domare som gör allt för att rentvå sin son. Och den hotade hustrun var kanske inte det vitaste lammet i skocken.

Det utvecklar sig till en intressant deckare med flera bottnar. Vad som tycks självklart visar sig inte alls vara som det först verkar. Långsamt flyter den på och karaktärerna kommer nära inpå. Jag gillar Lisa Gardners sätt att berätta och jag kommer definitivt läsa mer av henne.

Det här är första delen i serien om detektiven D.D. Warren. Jag hoppas att Bobby är med i fortsättningen också, för jag vill verkligen veta hur det utvecklar sig för honom. I ärlighetens namn kan jag inte ens minnas vem D.D. Warren är. Mycket märkligt. Kan bero på att jag lyssnade på boken. En gammal inläsning av Leif André. Hur som helst hade jag egentligen tänkt börja på en annan av Gardners serier. Den som handlar om FBI profilerna Quincy och Rainie. Jag hade nämligen köpt bok nr 7 i den serien, ovetandes om att det var en del i en serie. Sedan beställde jag av misstag första delen i fel serie.

Serien om D.D. Warren:
1. Alone (Ensam i mörkret) 2004
2. Hide, 2007
3. The Neighbor, 2009
4. Live to Tell, 2010
5. Love You More, 2011
5,5. The 7th Month, 2012
6. Catch Me, 2012
7. Fear Nothing, 2014
7,5. 3 Truths and a Lie, 2016
8. Find Her, 2016
9. Look For Me, 2018

Betyg: 3,5/5
Goodreads medelbetyg: 3,96

2 reaktioner på ”Ensam i mörkret – Lisa Gardner

Kommentarer är nu stängda.