Nu när jag fått lite fart på bloggen igen tänkte jag passa på att vara med i den här roliga veckoutmaningen som Johannas deckarhörna fixar. Jag tycker så mycket om att läsa alla andras topplistor, men har varit för dåligt på senare tid att både kommentera och göra egna inlägg.

Exotiska platser är temat den här veckan. Det blir verkligen nästan bara svensk och anglosaxisk litteratur för mig, även om jag inte vill det och har som utmaning att åtminstone läsa en bok från varje världsdel per år. Här kommer en topplista på de böcker jag läst som håller sig utanför Europa och USA:

 1. Past the Shallows av Favel Parrettpast-the-shallows1
  – en otroligt vacker bok om kärlek mellan bröder som utspelar sig på Tasmanien
 2. 1Q84 av Haruki Murakami6443834
  – en nästintill drömsk stämning i denna fantastiska trilogi som utspelar sig delvis i en parallellvärld i Japan
 3. The Dark Lake av Sarah Baileythe-dark-lake
  – en spännande och så välskriven deckare från Australien
 4. Gästkatten av Hiaride Takashi599
  – en så söt liten historia om en katt som flyttar in hos ett japanskt par
 5. Örfilen av Christos Tsiolkasorfilen
  – den bästa bok jag läst av sitt slag där vi får följa olika personers perspektiv efter en avgörande händelse i en förort i Australien. Som Liane Moriarty men mer realism och utan inslag av feelgood.

Ja, mycket Australien blir det. Och då har jag ändå inte fått med vare sig Liane Moriarty, som är en stor favorit, eller Jane Harper.

Här finns fler veckans topplistor!

 

8 reaktioner på ”Veckans topplista v. 17

 1. Murakami har jag läst en bok och jag har redan en annan i hyllan, en novellsamling, men av olika anledningar har jag inte kommit till den ännu 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Många böcker som jag blir nyfiken på, särskilt nr 1 och 3. Örfilen låter också intressant. Murakami måste jag testa någon bok av någon gång…. 😉

  Gillad av 1 person

Kommentarer är nu stängda.