Jag läser inte så ofta feelgood nuförtiden. Ibland blir jag dock väldigt sugen på något lättsmält, men samtidigt välskrivet och utan för stereotypa karaktärer. Den här bjöd på det.

Boken handlar om Gabby, lite över 40 år, som har varit gift med Elliott i många år. De har två barn tillsammans och lever ett lugnt och harmoniskt liv. Gabby går ut en kväll med några väninnor och träffar där den yngre, snygge Matt. Matt försöker förföra Gabby som gör allt för att stå emot. Hos Gabby uppstår förstås en konflikt. Hon har en perfekt man som hon älskar, men det var längesedan hon fick så mycket uppmärksamhet och kände sådan passion för en annan man. Som dessutom är mycket yngre. Ni förstår.

Trots att premissen med feelgood är att det kommer sluta bra, så gick det här inte att förutse på vilket sätt den faktiskt skulle kunna sluta bra. Ett stort plus för det. Jag lyssnade på den och det blev en sådan bok som jag gärna tog en extra tur till tvättstugan för att lyssna på, gick till affären istället för bilen etc. Väl värd min tid.

Betyg: 3/5.
Uppläsare: Maria Lyckow
Printz Publishing, 2018.
Originaltitel: Tempting Fate

Bild lånad från Adlibris där boken går att köpa.

 

 

2 reaktioner på ”Mannen i mitt liv – Jane Green

  1. Jag håller med dig, jag ville också läsa vidare för att se hur det skulle gå. Jag gillar att varva lättsmält med litet tyngre innehåll. Jag ser att Maria Lyckow var uppläsare. Hennes mamma, Fillie Lyckow, hade ju en så fantastisk röst, det gäller säkert Maria Lyckow också.

    Gilla

Kommentarer är nu stängda.