Älskar Australien och måste bara vara med på veckans topplista som handlar just om landet down under. Det är något som verkligen fascinerar med det landet och jag har faktiskt börjat läsa en del därifrån de senaste åren. Särskilt intressant tycker jag det är med nybyggarna och jag har redan fått tips från Johanna (Johannas deckarhörna) på en hel trilogi att läsa om nybyggare som jag missat! Här finns fler intressanta tips och topplistor.

  1. Favel Parrett – Past the Shallows

past-the-shallows1

Författaren är en kvinna i 30-års åldern som bor i södra Australien, i Victoria. Har gett ut tre böcker varav det här är den andra. Hon är inte utgiven i Sverige, men går att få tag på i de flesta nätbutiker. Tror danskarna har gett ut den här. Det här var en av mina bästa läsupplevelser förra året. Den är så vacker och gripande. Mycket välskriven. Utspelar sig på Tasmanien. Dock får man vara beredd att fälla en tår eller två, så den här passar den som vill bli känslomässigt berörd och för tillfället inte är ute efter feelgood.

2. Liane Moriarty – Öppnas i händelse av din död, Big Little Lies, Truly Madly Guilty, Tre önskningar

23473888 big-little-lies truly-madly-guilty tre-onskningar

Älskar Liane Moriarty. Har En annan Alice hemma som jag vill börja läsa snart! Hon har en eller två systrar också som skriver böcker, skulle vara kul att läsa något av dem också.

3. Hannah Kent – The Good People

the-good-people det-goda-folket

Hon är ju faktiskt från Australien och bor och skriver i Australien, men av någon anledning har hennes böcker hittills utspelat sig på Island, eller som i den här på Irland. Älskar den här boken!

4. Christos Tsiolkas – Örfilen

orfilen

Vänner som samlas kring en barbeque, ett barn får en örfil och det kommer att påverka alla som var på tillställningen. Skriven ur deras olika perspektiv. Så intressant! Lite Liane Moriarty fast baklänges, om ni förstår. Onödigt mycket manligt sexperspektiv tycker en del och jag kan hålla med om det, men det förtar för mig ändå inte behållningen av boken. Gick som miniserie för några år sedan och jag såg serien innan jag läste boken och tyckte lika mycket om den.

5. Sarah Bailey – The Dark Lake

the-dark-lake 51cWWujNLnL.jpg

Sist men absolut inte minst. Det här är en deckarförfattare vars debutroman blivit mycket uppmärksammad i Australien och de anglosaxiska länderna. Den är SÅ BRA! Huvudpersonen en kvinnlig kriminalpolis och mamma. Nu har precis del två kommit ut i samma serie och den är påväg i paket hem till mig! Kan definitivt sälla sig till skaran Australienska deckardrottningar tillsammans med Jane Harper och Candice Fox!

Det var mina tips. Ser så fram emot att läsa alla era topplistor!

Malena

 

 

5 reaktioner på ”Veckans topplista – Australien

Kommentarer är nu stängda.